7.01.2019

data:blog.title

Bilgisayara Sabit ip Adresi Verme (Yerel ağda)

Bilgisayara yerel ağ tarafından verilen ip adresine Lan ip adresi denir. Lan ip adresi sabit değildir modeme bağlanan makineler sırayla ip adresi alır. Bazı durumlarda Lan ip adresinizi sabitlemeniz gerekir bunun iki yolu vardır birincisi ip adresini bilgisayardan sabitlemek diğeri ise ip adresini modemden sabitlemektir bu yazımızda bilgisayardan sabit ip vermeyi anlatacağız modemden sabit ip verme ile ilgili yazımızı linke tıklayarak okuyabilirsiniz.
Denetim Masası>Ağ ve Internet>Ağ ve Paylaşım Merkezi adımlarını izledikten sonra bağlı olduğunuz ağ karşınıza görünecek aşağıdaki resimdeki gibi
Ağ ve Paylaşım Merkezi
Ağınızın üzerine tıklayın böylece bağlı olduğunuz ağın durumu görüntülenecektir.
Wi-Fi Durumu
Daha sonra özellikler butonuna tıklayarak devam edin.
Wi-Fi Özellikleri
Karşınıza gelen pencerede İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) ü seçip Özellikler butonuna basın açılan ekrana ne yazacağınızı şöyle bulacaksınız: Başlat düğmesinin hemen yanındaki windows aramasına cmd yazın Komut İstemi Masaüstü uygulamasını bulacak üzerine tıklayarak başlatın ve ipconfig yazıp enter'e basın aşağıdaki ekran karşınıza gelecek.
ipconfig
Resimde işaretli olan IPv4 Address sizin şuandaki ip adresinizdir biz bu adresi sürekli aynı adres gelsin diye uğraşıyoruz benim şuanda 7 ile bitiyor daha sonralardada 7 ile bitmesini istediğim için Ip adresi kısmına yine 7 ile biten bu adresi yazacağım siz sürekli olarak hangi adresi almak istiyorsanız o adresi yazın. Uyarı varsayılan ağ geçidinden (Default Gateway) farklı bir adres yapmalısınız.
İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCPIPv4) Özellikleri
ipconfig komutu ile öğrendiğimiz bilgileri resimdeki gibi doldurun ayrıca resimde Google DNS ayarları da verilmiştir Tercih edilen DNS sunucusuna: 8.8.8.8 Diğer DNS sunucusuna 8.8.4.4 yazmanız yeterlidir DNS ayarlarınız değiştiği için engellenen sitelere de erişiminiz açılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar site yönetimi tarafından incelendikten sonra yayınlanmaktadır genel ahlaka aykırı kelimeler kullanmayınız.