30.01.2019

data:blog.title

JPEG Compressor 2019 (Resim Sıkıştırıcı) indir

JPEG Compressor 2019 (Resim Sıkıştırıcı) indir
JPEG Compressor 2019 (Resim Sıkıştırıcı) Resimlerin boyutunu akıllı sıkıştırma teknolojisi kullanarak sıkıştırıp gözle fark edilmeyecek şekilde boyut küçültme işlemi yapan başarılı bir programdır. Resim boyutunun küçülmesi internet sayfalarının daha hızlı yüklenmesini sağlar böylece internet kullanıcıları sitenizin yavaşlığından yakınmaz sitenize karşı antipati oluşturmaz bu durum Google tarafından da takip edilir site hızı yavaş olan sitelere uyarı vermektedir site hızı iyi olan siteler Google a göre daha kaliteli sitelerdir bu nedenle aramalarda daha önde çıkarlar.

JPEG Compressor 2019 (Resim Sıkıştırıcı) ticari olmayan kullanımlar için tamamen ücretsiz bir programdır herhangi bir kısıtlama olmadan kullanabilirsiniz. Programın kullanımı manueldir yani otomatik gerçekleşmez kalitesini düşürmeye çalıştığınız resmin görüntüsünde bozulmalar olduysa ayarları değiştirerek deneme yapabilirsiniz. Ben Compression Levels ayarlarının hemen sağ altındaki buton ile Set Target i aktif edip kbyts sınırlamasını da kullanıyorum bu özellik resmi belirli bir boyuta göre sıkıştırma yapıyor. Örneğin program ilk ayarlarla sıkıştırma yaptı resmi 2Mb'tan 300 KB'a düşürdü ancak resimde bozulmalar oldu bu durumda resim fazla sıkıştırılmış demektir boyutu 400KB olsaydı bozulma olur muydu? diyebilmek için Kbytes sınırını 400 yaparak deniyorum bu denemeler istediğiniz kalite ayarlanana kadar birkaç sefer tekrar edebilir.

Programın faydasını size daha kolay açıklayabilmek için örnek bir fotoğrafın hem orjinal hemde sıkıştırılmış halini ekliyorum çözünürlüklerini karşılaştırıp bu yöntemin kullanılıp kullanılmayacağına karar verebilirsiniz. Resimleri buradan indirebilirsiniz.
İndir (1.77MB)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar site yönetimi tarafından incelendikten sonra yayınlanmaktadır genel ahlaka aykırı kelimeler kullanmayınız.