8.02.2019

data:blog.title

Bilgisayar Kendi Kendine Açılıyorsa Çözüm Burada!

Bilgisayarı kapatıyorsunuz ancak daha sonra bilgisayar kendiliğinden açılıyor mu? Bilgisayarınızı kapalı tutmak için fişini mi çekmek zorunda kalıyorsunuz? Sizi tüm bunlardan çok ufak bir ayar değişikliği ile kurtaracağız. Bilgisayarın kendi kendine açılması bir hata değil aksine kullanışlı bir özelliktir Bilgisayarınızın ağdan uyandırılma özelliği bulunmaktadır ve bu özellik açık olduğunda ağa bağlı olan bilgisayar otomatik olarak açılır. Ağ üzerinden gönderilecek komutları alabilmek için bekleme modunda yarı uyur bir şekilde beklemektedir. Bu özellik kullandığınız bir özellik değilse açık olmasının size bir faydası bulunmaz aksine elektrik tüketimi ile cebinize zarar vermektedir bu özelliği kapatmak sizin için çok faydalı olacaktır.

Bilgisayarıma sağ tıklayarak Yönet seçeneğini seçin ardından açılan ekranda Aygıt yöneticisini seçin
Kendi kendine açılan bilgisayara çözüm
karşınıza bilgisayarınızda kullanılan tüm cihazlar gelecektir. Burada bizim işimiz ağ bağlantısı ile ilgili olduğu için Ağ bağdaştırıcılarını seçin alt seçenekleri açılsın bu sayfada ağa bağlandığınız bağlantı seçenekleri görünecektir benim ağ bağlantım Intel(R) Ethernet Connection (2) I-219-LM ile sağlanmakta sizde farklı olabilir üzerine sağ tıklayarak özelliklerini açın
Kendi kendine açılan bilgisayara çözüm
en sağdaki Güç Yönetimi sekmesine geçin ve Bu aygıt, bilgisayarı başlatsın. özelliğinin başındaki tiki kaldırın ve tamama tıklayın böylece ağınızın bilgisayarı başlatma özelliği devre dışı kalmış olacak ve bir daha kendi kendine açılmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar site yönetimi tarafından incelendikten sonra yayınlanmaktadır genel ahlaka aykırı kelimeler kullanmayınız.