26.02.2019

data:blog.title

Windows Güvenlik Duvarı ile Web Site Engelleme Nasıl Yapılır?

Windows Güvenlik Duvarı ile Web Site Engellemek kolay ancak kural oluşturması host dosyası ile engellemeye göre biraz zaman alıcıdır. Host dosyası ile web siteleri engellenebilir ancak ip adresleri engellenemez bu nedenle ip adresi engellememiz gereken durumlarda windows güvenlik duvarının engelleme özelliğinden yararlanırız.

"Gelişmiş Güvenlik Özellikli Windows Defender Güvenlik Duvarı" isimli uygulama kısa adıyla Windows güvenlik duvarının ta kendisidir + R tuşlarına birlikte basın ve açılan çalıştır ekranına tırnaklar olmadan "wf.msc" yazıp onayladığınızda Windows güvenlik duvarı açılacaktır. Karışık geldiyse windows gezginindeki arama formuna windows güvenlik duvarı yazınca da seçenekler arasında bulabilirsiniz.

Windows güvenlik duvarı açılınca bilgisayarınızdan dış internete gidecek olan bir veriyi engellemek istediğiniz için sol üstte yer alan "Giden Kuralları" kısmını açın ve "Yeni Kural.." seçeneğine tıklayın.
Özel kural'ı seçip ileri butonuna basın
Tüm programlar seçili gelecek ileri butonuna basarak devam edin
Protokol türü herhangi olarak seçili gelecek ileri butonuna basarak devam edin
Kapsam kısmında Uzak Ip Adresleri kısmında Bu ip adresleri seçeneğini seçin ve ekle butonuna basarak engellemek istediğimiz sitenin ip adresini yazacağımız pencereyi açın
engellemek istediğimiz internet adresinin önce hangi ip adresine sahip olduğunu bulmanız gerekmektedir Google da yapacağınız "web site ip adresi sorgulama" araması ile bu işlemi yapabileceğiniz pek çok site bulabilirsiniz. Engellemek istediğiniz sitenin ip adresini Bu Ip adresi veya alt ağ: kısmına yazın ve tamam butonuna basarak onaylayın daha sonra ileri butonuna basarak devam edin.
Gelen pencerede Bağlantıyı engelle seçeneğini seçerek ileri butonuna basın
Gelen profil ekranında tüm tiklerin seçili olduğundan emin olduktan sonra yeniden ileri butonuna basarak devam edin
Son olarak oluşturduğunuz kural için bir isim belirleyin dilerseniz açıklamada ekleyebilirsiniz size kalmış isim belirledikten sonra Son butonuna basarak engelleme kuralını oluşturmuş olacaksınız.
Unutmayın engelleme kurallarının çalışabilmesi için güvenlik duvarının aktif çalışır durumda olması gerekmektedir güvenlik duvarını kapatırsanız kurallar da çalışmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar site yönetimi tarafından incelendikten sonra yayınlanmaktadır genel ahlaka aykırı kelimeler kullanmayınız.