6.03.2019

data:blog.title

IDM is corrupt Hatası Nedir Nasıl Çözülür?

IDM is corrupt Hatası Nedir Nasıl Çözülür?
The main idm executive file is damaged hatası, idm is corrupted hatası nasıl düzeltilir?
idm is corrupt yada idm is corrupted başlığına sahip bir uyarı penceresi ile karşılaştınız ve içerisinde "The main IDM executive file damaged. It's possible that it was infected with virus." yazıyor bunun anlamı kullandığınız IDM programınına ait "IDMan.exe" nin değiştirilmiş olmasıdır "IDMan.exe" sizin tarafınızdan bilinçli olarak değiştirilebileceği gibi bir virüs tarafından da değiştirilmiş olabilir eğer "IDMan.exe" yi siz değiştirmediyseniz bu değişiklik virüs tarafından yapılmış olabilir. Karşınıza gelen uyarıdada IDM nin bu değişikliği farkettiği ve programın IDM nin resmi sitesinden orjinal sürüm indirilerek tekrar kurulması ve kayıt edilmesi gerektiğidir. Program yeniden kurulduğunda değişiklik yapılmış "IDMan.exe" silinip yerine yenisi konacaktır sonrasında lisanslamanızı isteyecektir.

İlk Yapılması Gereken: IDM'nin yeni sürümü olan Internet Download Manager v6.33 Build 2 i kurarak kullanmaya sorunsuzca devam edebilirsiniz Temiz bir kurulum en iyi çözümdür.

Çözüm 2: Sıfırdan kurulum yapmak yerine aşağıda verdiğimiz size uygun olan IDMan.exe sürümünü indirip IDM nin kurulum dizinindeki IDMan.exe ile değiştirdiğinizde IDM is corrupt Hatası artık gelmeyecektir.

IDMan.exe 6.33 Build 2 indir
İndir (1.40MB)
IDMan.exe 6.33 Build 1 indir
İndir (1.40MB)
IDMan.exe 6.32 Build 11 indir
İndir (1.39MB)
IDMan.exe 6.32 Build 10 indir
İndir (1.39MB)
IDMan.exe 6.32 Build 9 indir
İndir (1.39MB)
IDMan.exe 6.32 Build 8 indir
İndir (1.77MB)
IDMan.exe 6.32 Build 7 indir
İndir (1.78MB)
IDMan.exe 6.32 Build 6 indir
İndir (1.77MB)

Çözüm 3: Bu uyarıya rağmen IDM çalımaya devam edecektir eğer üşengeçlik yapmak istiyorsanız tamam diyerek uyarıyı kapatabilir, indirme işlemlerine kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Uyarının daha az gelmesi için ise programı sürekli kapalı tutabilirsiniz indirme işlemi yapılacağı zaman IDM kapalı olmasına rağmen otomatik başlamaktadır. Programı kapatmak için sağ alt köşeden IDM iconuna sağ tıklayarak Çıkış seçeneğini kullanabilirsiniz. Ayrıca Ana indirme kuyruğundaki tüm indirmeler bittikten sonra IDM'nin otomatik kapanması için indirmeler>Programla adımını takip ederek "Bittiğinde Internet Download Maneger'i kapat" seçeneğini kullanabilirsiniz.
IDM is corrupt Hatası Nedir Nasıl Çözülür

13 yorum:

  1. İdman.exe'yi biz değiştirdik diyelim peki bu uyarının gelmemesi için ne yapmak lazım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef yapılabilecek birsey yok uyarının gelmemesi için orijinal dosyada oynama yapılmaması gerekiyor.

      Sil
  2. rar sifresini de yazsaydın keşke

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. indirdiğiniz rar dosyasını açınca hemen yanındaki açıklama kısmında yazıyor. Senin için tekrar yazıyorum https://vericanavari.blogspot.com

      Sil
  3. Rar şifresini yazmalısınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rar dosyasını açtığınızda sağ taraftaki açıklama alanında yazıyor sizin için tekrar yazıyorum Rar Şifresi: https://vericanavari.blogspot.com

      Sil
  4. teşekkürler emeğin ve bilgi paylaşım için.sağolasın dostum

    YanıtlaSil
  5. Build 8'de Chrome eklenti sorunu çözülmüş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okadar çabuk değiştiki sorun yaşama şansım bile olmadı :)

      Sil
    2. Programcı iyi bir program yazmış ama bir yandan dahada geliştiriyim derken diğer yandan açıklar ve hatalar bırakıyor.

      Sil

Yorumlar site yönetimi tarafından incelendikten sonra yayınlanmaktadır genel ahlaka aykırı kelimeler kullanmayınız.