11.03.2019

data:blog.title

Reseed etmek Ne Demek? Nasıl Yapılır?

Reseed etmek Ne Demek? Nasıl Yapılır?
Torrent kullanıcılarının aşina olduğu yada yeni kullanıcıların aşina olacağı önemli bir işlemdir. Reseed etmek torrent ile daha önceden indirilmiş ve torrent programından silinmiş bir dosyanın yeniden gönderim yapar hala getirilmesidir böylece başkaları da aynı dosyayı sizden almaya başlayabilecektir.

Reseed etmek önceden indirdiğiniz torrenti aynı şekilde yeniden indiriyormuşsunuz gibi yapılır aradaki tek fark dosyanın hard diskinizde kayıt edileceği yer seçilirken yaşanır. Torrent dosyasını tekrar indirmeye çalıştığınızda dosya daha önceden bilgisayarınızda kayıtlı olduğu için Torrent programı tarafından doğrulanacak ancak yeniden indirmeyecektir. Doğrulama işlemi dosya indiriliyormuş gibi olur indirme işlemine göre çok daha hızlı gerçekleşir bu işlem için biraz beklemeniz gerekecektir, bu bekleme süresi torrent ile paylaşılan dosyanın boyutuna göre değişmektedir.

Uyarı: Torrentin kaydedileceği yer olarak dosyanın hard diskinizde bulunduğu yer seçilmelidir ve Reseed yapabilmeniz için önceden indirilmiş dosya üzerinde düzenleme yapmamış olmanız gerekmektedir eğer dosya üzerinde değişiklik yaptıysanız reseed işlemi doğrulanmaz.

Bir örnekle anlatalım: video.torrent uzantılı torrent client i indirdik çift tıkladığımızda torrent programınız otomatik olarak başlayacak ve dosyanın nereye kaydedileceğini soracaktır. Reseed işlemi yapacağımız için aslında biz bu dosyayı tekrar indirmeyeceğiz zaten bizde var. Bu dosyanın yeri /masaüstü/video.mp4 olsun o zaman bizim reseed işlemi yapabilmemiz için kayıt yerini /masaüstü/ olarak seçmemiz gerekir seçim yeri doğruysa doğrulama işlemi başlayacaktır yanlışlık yaparsanız eklenen torrenti silip başarılı olana kadar yeniden deneyebilirsiniz korkacak bir şey yoktur.

Önemli not: Reseed işlemi tamamı inmemiş dosyalarda bile yapılabilir böylece inmemiş parçalar inmeye, inmiş parçalar da gönderilmeye başlar. Torrentin en güzel özelliği zaten zaman aşımı olmaması her zaman devam edebilmesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar site yönetimi tarafından incelendikten sonra yayınlanmaktadır genel ahlaka aykırı kelimeler kullanmayınız.