30.04.2019

data:blog.title

Blogger Arama Kutusu Çalışmıyorsa Çözüm Burada

Blogger Arama Kutusu Çalışmıyorsa Çözüm Burada
Blogger arama kutusu ile sitenizdeki içerikleri arayabilirsiniz ancak Blogger, arama kutusunu kaliteli bir arama için tasarlamamış. İstediğiniz sonucu bulabilmek için arama yaptığınız kelimelerin yazı içerisinde birebir aynısının olması gerekiyor büyük küçük harf fark etmez ancak diğer her şey çok önemlidir. Aradığınızın tam olarak ne olduğunu bilmezseniz (Nasıl yazıldığını) muhtemelen istediğinizi kolayca bulamayacaksınız. Örneklerle açıklayalım:

Elimizde başlığı "Alinin Günlüğü" içeriği ise "Ali sabah kalktı kahvaltı yaptı ve okula gitti dersler bitince oyun oynamadan eve geldi." olsun.

Örnek 1
Alinin, alinin, Alinin Günlüğü, alinin günlüğü, okula, dersler, oyun, eve, geldi gibi aramalar yaparsanız sitenizdeki yazıyı bulabileceksiniz çünkü aradığınız kelimelerin başlıkta veya yazı içerisinde birebir aynısı bulunmakta büyük küçük harf önemli değil.

Alinin Günlüğü
Ali sabah kalktı kahvaltı yaptı ve okula gitti dersler bitince oyun oynamadan eve geldi.

Örnek 2
Ancak yapacağınız aramalar Günlük, Gunlugu, okul, ders, ev gibi kelimeler olursa başlık yada yazı içerisinde birebir aynısı olmadığı için arama sonuçlarında çıkmayacaktır.
Şunu söyleyebilirsiniz harf farklılıkları olduğunda çıkmamasını anladık günlük kelimesinde yumuşama olunca k harfi değişerek günlüğü oluyor farklı bir kelime gibi oluyor ancak okul kelimesi okula kelimesinin içinde var bulması gerekmez mi? okul ≠ okula olduğu için çıkmasını istediğiniz yazı sonuçlarda maalesef yine görünmeyecektir.

Alinin Günlüğü
Ali sabah kalktı kahvaltı yaptı ve okula gitti dersler bitince oyun oynamadan eve geldi.

Önemli Not: Blogger ile oluşturduğunuz bir bloğunuz var ve yukarıda anlatılanlara göre aradığınız başlıkta veya içerikte olmasına rağmen her seferinde bulamıyorsanız o zaman arama formundaki kodlamalarda bir hata olduğu anlamına gelir yapılan başlıca hatalar formdaki action değerine tanımlanan değerin hatalı olmasıdır.
action="/search" yazılması gereken yere action="search" yazdığınızda bile aramalarınız sonuçsuz kalacaktır sebebi ise ana sayfada bulunmadığınız zaman / işareti olmadığı için aksiyon alınan url adresi bulunduğunuz sayfanın sonuna eklenen search kelimesi ile yapılmaya çalışılacak ancak aramanın yapılabilmesi için "https://vericanavari.blogspot.com/search?q=Aranan" da olduğu gibi kök dizine gelmelidir. "https://vericanavari.blogspot.com/2019/04/internet-download-manager-v632-build-11.html/search?q=Aranan" şeklinde olursa sonuç alamazsınız.
Ancak ana sayfada olduğunuzda "/search?q=Aranan" sitenin kök dizinine geldiğinden çalışacaktır sizde kodunuzun çalıştığını düşünerek bu hatayı belkide fark etmeyeceksiniz. Ancak sitenize gelen ziyaretçilerin genelde yan sayfalara geldiği düşünülürse sitenizde arayacakları hiçbir şeyi bulamayacakları anlamına gelir buda sitenizin hemen terk edilmesi hitinizin düşmesi demektir.

Aşağıda çalışan örnek bir arama kutusu kodu bulunmaktadır ihtiyacınız varsa kopyalayabilirsiniz.
<form action="/search">
<input aria-label="Search" name="q" placeholder="Aranacak kelime" type="text">
<button type="submit">Ara</button>
</form>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar site yönetimi tarafından incelendikten sonra yayınlanmaktadır genel ahlaka aykırı kelimeler kullanmayınız.