19.04.2019

data:blog.title

Windows Pano Geçmişi ile Aynı Anda Birden Fazla Kopyalama İşlemi Yapın

Windows Pano Geçmişi ile Aynı Anda Birden Fazla Kopyalama İşlemi Yapın Windows Pano Geçmişi ile Aynı Anda Birden Fazla Kopyalama İşlemi Yapın
Windows işletim sisteminde varsayılan olarak kapalı durumda olan Windows Pano Geçmişi özelliği aktif edildiğinde kopyaladığınız yada kestiğiniz metinlerin tamamının liste olarak tutulduğu bir geçmiş oluşturur. Böylece en son kopyaladığınız yada kestiğiniz metnin haricinde daha öncekileri de seçerek kullanabilirsiniz. Windows Pano Geçmişi özelliği "Windows 10, sürüm 1809 özellik güncelleştirmesi" ile gelmiştir eğer aşağıda tarif etmemize rağmen bulamadıysanız Pano Geçmişi özelliğinin gelmesi için Windows güncellemelerini kontrol edip sisteminizi güncellemeniz gerekecektir.

Pano Ayarlarını aktif etmek için: Windows Ayarları > Sistem > Pano adımlarını takip edebilir yada Pano Ayarları linkine tıklayarak Pano Ayarlarını hemen açabilirsiniz. Açılan sayfada Pano Geçmişi'ni açık hale getirerek pano geçmişini kolayca aktifleştirebilirsiniz.

Kullanımı ise çok basittir en son kopyaladığınız yada kestiğiniz metnin haricinde daha önceki bir metne ihtiyacınız varsa + V tuşlarına birlikte bastığınızda Pano Geçmişi açılacak geçmişten istediğiniz metnin üzerine tıkladığınızda imlecin bulunduğu yere metin yapıştırılacak. Yani önce imleci metni yapıştırmak istediğiniz yere sol tıklayarak bırakın daha sonra + V tuşuna basarak geçmişi açın en son yapıştırmak istediğiniz metne sol tuş ile tıkladığınızda seçtiğiniz metnin ilgili yere yapıştırıldığını göreceksiniz.

En son kopyalanan metni yapıştırmak için ise Windows Pano Geçmişine girmenize gerek yok bildiğiniz şekilde yapıştırma işlemlerini yapmaya devam edebilirsiniz.

Not: Windows Pano Geçmişi sadece metin kopyalamak için kullanılabilmektedir, kopyaladığınız dosyalar pano geçmişinde görünmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar site yönetimi tarafından incelendikten sonra yayınlanmaktadır genel ahlaka aykırı kelimeler kullanmayınız.