29.12.2018

data:blog.title

qBittorrent Web Arayüzü Kullanımı

Torrent programlarının çoğunda uzaktan bağlanarak torrent işlemcinizi kullanabileceğiniz web arayüzü bulunur popüler torrent programları olan utorrent ve BitTorrent te genelde sıkıntı yaşadım bu güne kadar gördüğüm en güzel ve stabil çalışan web arayüzü qBittorrent te bulunduğu için size qBittorrent web arayüzünü anlatacağım.

qBittorrent Web Arayüzünü ayarlardan aktif ederek başlayalım bunun için Ayarlar> Web Arayüzü adımlarını izledikten sonra resimde de göreceğiniz gibi Web kullanıcı arayüzü (uzaktan denetim) seçeneğini seçerek aktif hale getiriyoruz. Daha sonra B.noktası ile kastedilen bir bağlantı portu belirleyip web arayüzü girişi için kullanılacak olan kullanıcı adı ve şifre oluşturup tamam diyerek işlemi tamamlayın.
qBittorrent Web Arayüzü Kullanımı
Şimdi bilgisayarınıza uzaktan bağlanabilmek için B.noktası olarak ayarladığınız portu yerel bilgisayara yönlendirmeniz gerekiyor port açmanın anlatıldığı yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Port açma işlemini tamamladıktan sonra ağınızın ip adresi ( wan ip adresi ) ile istediğiniz yerden adres çubuğuna yazacağınız
ip-adresi:belirlediginiz-port
ile qBittorrent'in Web Arayüzüne ulaşarak istediğiniz yerden yeni torrent oluşturup dağıtmak hariç geriye kalan tüm torrent işlemlerinizi yapabilirsiniz.
qBittorrent Web Arayüzü
Uyarı: evdeki internet bağlantılarının ip adresleri sabit değildir sürekli değişir ip adresinin değişmesi bağlantı kuramamanıza neden olur dilerseniz burada ki makalemizde anlatılanlarla değişken ip adresinize ücretsiz olarak sabit bir isim belirleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar site yönetimi tarafından incelendikten sonra yayınlanmaktadır genel ahlaka aykırı kelimeler kullanmayınız.