25.12.2018

data:blog.title

Torrent Nedir? Ne işe Yarar? Nasıl Çalışır?

Torrent
Torrent dosya paylaşım programıdır. Paylaşılacak olan dosya küçük parçalara bölünerek bilgisayarlar arasında olan olmayana göndersin mantığıyla çalışır. Dosya paylaşımı iş birliği içerisinde olur her iş birliğinde olduğu gibi burada da büyük avantaj sağlar veri transfer hızı gittikçe artar, dosyayı paylaşan kişi sayısı arttıkça dosyayı paylaşan kişilerin üzerine düşen yük azalır ancak hız yükselmeye devam eder.

Torrent dosya paylaşımı çok popülerdir kullanıcısı da çok fazladır ancak web siteleri genelde torrent ile paylaşım linki kullanmazlar çünkü torrent in paylaşım mantığını kavrayamamış kullanıcılar indirmeyi ister ancak başkasına göndermek istemez dosyayı indirdikten sonra hemen paylaşımdan çıkar bu nedenle paylaşım oranlarının tutulduğu indir kaç yapmanın engellendiği özel sistemler ile hazırlanmış sitelerde kullanımı tercih edilmektedir. Tabi bu bir kural değildir indirip kaçanların çok olduğu sitelerde paylaşım yükü dosyayı ilk paylaşan da kalır buda dosyanın uzun süre paylaşılabilmesini zorlaştırır.

Torrent ile upload siteleri arasındaki farkı özetlersek torrent sisteminde hızlı indirme yapabilmek için dosyayı sunan hızlı internet bağlantısı için para öderken, upload sitelerinden hızlı dosya indirebilmek için kullanıcılar para öder sonuç olarak kullanıcı için yüksek hızlarda ücretsiz olarak indirme yapılabilmesi nedeniyle torrent doğru tercih olacaktır. Site sahibi olup dosya paylaşan kişilerin tercihi de upload siteleri olacaktır.

Torrent ile hızlı dosya paylaşmak için seedbox ve herkesin bilmediği kullanmadığı http kaynağı özelliği kullanılmaktadır. Http kaynağı özelliğine sonraki yazılarımızda değinilecek ve sitemizdeki dosya paylaşımlarında kullanılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar site yönetimi tarafından incelendikten sonra yayınlanmaktadır genel ahlaka aykırı kelimeler kullanmayınız.