22.01.2019

data:blog.title

Font Awesome Nedir? Nasıl Kullanılır?

Font Awesome Nedir? Nasıl Kullanılır?
Font Awesome hem bilgisayarda hemde Web Sayfalarında kullanılabilen ikon fontudur. Web'in en popüler simge seti ve araç seti olan Font Awesome ile web sitenizde vektör ikonları ve sosyal logoları kullanabilirsiniz. Kolay boyutlandırılabilir ve renklendirilebilir yüzlerce ikon içerisinden işinize yarayan bir çok simge bulacaksınız. Kullanımı oldukça basit olduğu için web tasarım süreniz kısalacak ayrıca tasarımınızda resim yerine Font Awesome ikonları kullandığınız için sayfa boyutu küçülecek, siteniz hızlı yüklenecek güzel görünmesi de yanına bonus olacak.
Font Awesome ornek ikonlar
<head></head> etiketleri arasına aşağıdaki kodu ekledikten sonra
<link rel="stylesheet" href="https://use.fontawesome.com/releases/v5.6.3/css/all.css" integrity="sha384-UHRtZLI+pbxtHCWp1t77Bi1L4ZtiqrqD80Kn4Z8NTSRyMA2Fd33n5dQ8lWUE00s/" crossorigin="anonymous">
Web sayfalarınızda kullanabileceğiniz Font Awesome iconlarının  kodlarına ikon galerisinden ulaşabilirsiniz. Galeriye girdiğinizde aradığınız bir simge varsa ingilizce karşılığını arama kutusuna yazarak bulabilirsiniz Türkçe olarak ararsanız anlamlı simgeler bulamayacaksınız. Şöyle bir örnek yapalım download ikonu eklemek istiyoruz download diye arattığımızda ikonlar sıralanacak kullanmak istediğiniz ikonun üzerine tıklayarak seçin burada dikkat etmeniz gereken üzerinde pro ifadesinin olup olmaması pro yazanlar ücretli versiyonlarda mevcuttur ücretli versiyona sahip değilseniz sitenizde görünmez biz ücretsiz olanlarla devam ediyoruz ilk download ikonuna tıklayın açılan sayfada ikonların photoshopta ve web sayfasında kullanabileceğiniz seçenekleri sunuluyor <i class="fas fa-download"></i> yazan yere tıklayın kopyaladığınız kodu sitenize yapıştırarak kullanabilirsiniz kodun olduğu yerde ikon görünecektir.
Font Awesome Nedir? Nasıl Kullanılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar site yönetimi tarafından incelendikten sonra yayınlanmaktadır genel ahlaka aykırı kelimeler kullanmayınız.