27.01.2019

data:blog.title

Resimleri Sıkıştırarak Sayfa Yüklenme Hızını Arttırın

Akıllı PNG ve JPEG sıkıştırma
Web site yüklenme hızını etkileyen en önemli unsur sitenizdeki görsellerdir. Küçük bir yöntem ile görsellerin boyutunu düşürülebilirsiniz böylece siteniz normalden daha hızlı yüklenir kullanıcı mutlu olur kullanıcının mutlu olduğunu gören Google daha fazla mutlu olup siteniz hızlı yüklendiği için sizi üst sıralara çıkartır.
Peki Resimleri Sıkıştırmak Mümkün müdür? Mümkünse bu Nasıl Olmaktadır?
Cevap çok basit resim sıkıştırması denilen şey aslında tam olarak bir sıkıştırma işlemi değil. Benzer renkler gözle kolay kolay fark edilmeyecek şekilde bir araya getirilerek resim daha az veri ile ifade edilebilen şekle dönüştürülür buna akıllı kayıplı sıkıştırma denmektedir. Bu işlem sonucunda dosya boyutunda ciddi bir küçülme yaşanmaktadır. Hem kullanılan disk alanından hem trafikten tasarruf edilmektedir.
Bu yazımızda resim sıkıştırma işlemi yapabileceğiniz TinyPNG sitesinden bahsediyoruz. TinyPNG ücretsiz olarak ta hizmet vermektedir, TinyPNG ile aynı anda 5MB'ı aşmayan 20 tane resim sıkıştırabilirsiniz daha fazlasına ihtiyacınız varsa ücretli seçenekleri bulunuyor ayrıca photoshop için ücretli olarak eklenti de satıyorlar. Resim sıkıştırma işlemi ile web sitenizde yaşanacak farkı site test aracı ile öğrenebilirsiniz test aracı sitenizdeki resimlerin boyutlarının küçülerek ne kadar tasarruf yapacağınızı ve sitenizin eskiye göre ne kadar hızlı yükleneceğini göstermektedir.

Online Resim sıkıştırıcı işinizi görmüyorsa buradaki resim sıkıştırma programına da bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar site yönetimi tarafından incelendikten sonra yayınlanmaktadır genel ahlaka aykırı kelimeler kullanmayınız.