25.03.2019

data:blog.title

Modem Arayüzünden Site Engelleme Yöntemi

Modem Arayüzünden Site Engelleme Yöntemi
Modem arayüzünden site engellemek için tarayıcınızı kullanarak modem web arayüzünne giriş yapmalısınız giriş için gerekli ip adresini öğrenmek için + R ye basarak Çalıştır ı başlatın çalıştıra cmd yazarak tamam butonuna basın açılan komut penceresine ipconfig yazarak enter e basın Default Gateway olarak tanımlanan sizin modem arayüzünüze ulaşan ip adresidir.
Default Gateway'in karşısında yazan ip adresini kopyalayın, tarayıcınıza yapıştırıp git butonuna basınca Modem arayüz sayfanız açılacak. Benim anlatımda kullandığım modem HUAWEI'nin HG253s modeli modem arayüzüne ulaşmak için 192.168.1.1 adresini tarayıcıya yapıştırıp enter butonuna basınca modem web arayüzü açılıyor.
Modem Arayüzünden Site Engelleme Yöntemi
Gelen giriş sayfası için tanımlı kullanıcı adı ve şifreyi bilmiyorsanız modemin arkasına bakabilirsiniz genelde tanımlı şifre arkasında yazmaktadır modemin arkasında bulamadıysanız Google da "huawei modem arayüz şifresi" gibi aramalar yapabilirsiniz. Giriş bilgilerini doldurup girişi gerçekleştirdikten sonra karşınıza gelen ekranda soldaki menüyü kullanarak URL Filtreleme özelliğini açacağız bunun için: Gelişmiş> Güvenlik Duvarı adımlarını izleyin gelen ekranda Güvenlik Duvarı Seviyesi ile ayarlı yeri özel olarak seçin hemen altındaki İşlem kısmını Düzeyi Ayarla olarak seçin ve aşağı taraftaki URL Filtreleme seçeneğini seçerek devam edin. Bu aşamada eğer daha önceden engellenen adresler varsa burada görünecektir. Yeni engellenen URL adresi eklemek için resimde 6 numara ile gösterdiğim yere Yeni butonuna tıklayın ve 7 numara ile gösterdiğim yerdeki bilgileri doldurun önemli olan Durum kısmını reddet olarak seçmektir ayrıca engellenecek sitenin hem www içeren hem de www içermeyen adresini eklemeniz gerekmektedir. Resimdeki önceden eklenmiş engelleme örneklerini inceleyebilirsiniz.
Engellemek istediğiniz adresi ekledikten sonra modemi yeniden başlatın ve çalışıp çalışmadığını deneyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar site yönetimi tarafından incelendikten sonra yayınlanmaktadır genel ahlaka aykırı kelimeler kullanmayınız.