25.03.2019

data:blog.title

internet Sitesi Engellemek Nasıl Yapılır?

internet Sitesi Engellemek Nasıl Yapılır?
Bu yazımızda internet sitesi nasıl engellenir sorusuna cevap bulacaksınız, çocuklarınızın, aile fertlerinin yada çalışanlarınızın bazı internet sitelerine sitelerine erişimini engellemek isteyebilirsiniz. İnternet sitesi engelleme ihtiyacı kişiden kişiye değişmektedir. Sadece ahlaka aykırı sitelerin engellenmesi gibi düşünmek çok yanlış olur örneğin verimini arttırmak için çalışanların iş yerinde sosyal paylaşım sitelerinde zaman geçirmelerini engelleme amacıyla kullanılabilir.

İnternet Sitesi Engelleme amacıyla kullanabileceğiniz birkaç yöntem bulunmaktadır sizin için basit üç yöntemden bahsedeceğiz.
1- Hosts dosyası ile site engelleme yöntemi: Bu yöntem her bilgisayar için teker teker uygulanır ancak uygulanması çok kolaydır engellenecek site isimlerinin bulunduğu bir listenin bilgisayara kopyalanması ile yapılır. Bilgisayar sayısı az olan yerler için kullanılması tavsiye edilir, uzman kişilere yerel kullanıcı yetkisi verilmelidir yönetici yetkisine sahip olan olan kullanıcılar hosts dosyasındaki engelleme ayarlarını değiştirebilirler ancak yerel kullanıcı yetkisi olan kullanıcılar hosts dosyasında değişiklik yapamazlar. Bu yöntemin sınırlılığı girilmek istenen internet sitesine alan adı yerine o siteye ait ip adresi kullanılarak girilebilir olmasıdır. Daha fazla bilgi için Hosts dosyası ile site engelleme yöntemi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

2- Windows güvenlik duvarı ile site engelleme yöntemi: Bu yöntem her bilgisayar için teker teker uygulanır ancak işlem adımları hosts dosyası ile site engelleme yöntemine göre biraz zaman alıcıdır her kural teker teker eklenir birden fazla bilgisayar olduğunda biraz can sıkabilir uzman kişilere yerel kullanıcı yetkisi verilmelidir yönetici yetkisine sahip olan olan kullanıcılar windows güvenlik duvarı ayarlarında değişiklik yapabilirler ancak yerel kullanıcı yetkisi olan kullanıcılar windows güvenlik duvarı ayarlarında değişiklik yapamazlar. Bu yöntemin avantajı engellenecek siteler ip adresleri kullanılarak engelleneceği için hosts yöntemindeki gibi bir açığı bulunmamaktadır engellenmiş hiçbir siteye giriş yapılamaz. Daha fazla bilgi için Windows güvenlik duvarı ile site engelleme yöntemi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

3- Modem arayüzünden site engelleme yöntemi: Bu yöntem uygulaması en mantıklı olan yöntemdir değişiklik modem arayüzünde yapılır ve tüm engelleme kuralları bu modeme bağlanan her bilgisayar için geçerli olur. Zaman içerisinde değişen ihtiyaçlara göre tek işlemle tüm bilgisayarlara ait engelleme kuralları değişmiş olur birden fazla bilgisayar için engelleme yapılacaksa modem arayüzünden site engelleme işlemi tavsiye edilmektedir. Bu yöntemin dez avantajı ise engelleme kuralları tüm bilgisayarlar için uygulanacağı için ağın yöneticisi olan kişi dahi engellenen sitelere giremeyecektir. Yöneticilerin tüm sitelere girebilmeleri için modemden sabit ip adresi alması ve bu ip adresi için engelleme kurallarının iptal edilmesi gibi ilave ayarların yapılması gerekir bu tarz özellikler her modemde bulunmayabilmektedir. Daha fazla bilgi için Modem arayüzünden site engelleme yöntemi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar site yönetimi tarafından incelendikten sonra yayınlanmaktadır genel ahlaka aykırı kelimeler kullanmayınız.