8.01.2019

data:blog.title

Modemden Bilgisayara Sabit ip Adresi Verme (Yerel ağda)

Sabit ip adresi vermek istediğiniz cihaz ne olursa olsun (sabit ip adresi alma özelliği olmasa bile) modem arayüzünden dilediğiniz cihaza sabit ip verebilirsiniz. Üstelik modem arayüzünden verilen sabit ip adresi bilgisayar gibi cihazlardan verilen sabit ip adresinden yetki olarak üsttedir yani modemin dediği olur aynı adresi bilgisayar kullanıcısı da talep edebilir ancak istenen ip adresi modemde kime tanımlanmışsa o alacaktır bilgisayarın ip adresini alabilmesi için modem arayüzünden ip adresinin rezerve edilmemiş olması gerekir.

Gelelim ip adresi rezervasyon işlemine öncelikle modem web arayüz sayfasını açıyoruz benim modemim huawei marka web arayüzüne 192.168.1.1 adresi ile ulaşıyorum.
huawei modem web arayüzü
Kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapıyorsunuz eğer kullanıcı adı ve şifrenizi bilmiyorsanız modeminizin üzerinde varsayılan giriş bilgileri yazar olur da modem üzerinde bulamazsanız Google'da arayabilirsiniz.
Giriş yaptıktan sonra ip adresi rezervasyonu yapacağımız bölümü Temel>Lan adımlarını izleyerek buluyoruz
modem lan sayfası
Yeni butonuna basarak bilgileri yazacağımız formu açıyoruz
ip adresi rezervi
Form açılınca modemin cihazınızı tanıyabilmesi için cihazınızın kullandığı bağlantıya ait mac adresini ve cihazımızın almasını istediğiniz sabit adresi yazıp gönder butonuna tıklayarak kaydı oluşturacaksınız bundan sonra modeme bu mac adresi ile bağlanınca belirlediğiniz ip adresi bağlanan cihaza verilecek.
Mac adresini bulmak için pek çok yöntem mevcut ben basit iki yöntemi sizinle paylaşacağım birincisi kullandığımız ağın ayrıntılarından Fiziksel Adres olarak isimlendirilen mac adresini öğrenebiliriz bunun için Denetim Masası> Ağ ve İnternet> Ağ ve Paylaşım Merkezi> Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin adımlarını izledikten sonra kullandığınız ağın üzerine çift sol tıklayarak ağ durumunuzu açın daha sonra ayrıntılar butonuna tıklayarak ağınıza ait tüm ayrıntıları görüntüleyebileceksiniz Fiziksel adresin yanında yazan sizin mac adresinizdir.
mac adresi öğrenme
Diğer yöntem ise çalıştıracağımız getmac komutu ile, komutu yazacağımız komut istemcisini başlat düğmesinin hemen yanındaki arama düğmesine cmd yazarak bulalım Komut İstemi Masaüstü uygulaması görünecek seçin ve getmac komutunu yazıp enter düğmesine basarak komutu gönderin karşınıza tüm bağlantılarınıza ait mac adresleri gelecek genelde her bilgisayar tek bağlantı kullanır kullanmadığınız bağlantılar disconnected olarak göründüğünden neyi seçmeyeceğiniz hemen belli olur.
mac adresi bulma

1 yorum:

Yorumlar site yönetimi tarafından incelendikten sonra yayınlanmaktadır genel ahlaka aykırı kelimeler kullanmayınız.