6.01.2019

data:blog.title

Torrent Private Tracker - Özel izleyici Oluşturma

Torrent Private Tracker - Özel izleyici Oluşturma
Torrent bir dosya paylaşım sistemidir, parçalara ayrılan dosyalar kullanıcılar arasında paylaşılır kullanıcıları ve dosyaların takibini yapan bir izleyici (torrent tracker) bulunur bu izleyiciye ulaşım için torrent dosyası oluşturulurken izleyici adresi eklenir böylece tüm işlemler bu izleyiciye gönderilen ve alınan bilgiler sayesinde gerçekleşir. Çoğu torrent kullanıcısının bilmediği dosya paylaşırken kendi izleyicisini kullanabileceğidir. Torrent Private Tracker (Özel izleyici) Oluşturmanın en önemli faydası genel torrent tracker kullanılmadığı için sahte dosyalar ile veriniz bozulamaz, önemli dosyalarınız sadece bu dosyayı gönderen ve alan kişiler arasında paylaşılır dışarıya bilgi çıkmaz veri aktarımları güven içinde olur.
Torrent Private Tracker - Özel izleyici Nasıl Oluşturulur: Torrent Private Tracker (Özel izleyici) oluştururken kullandığım torrent programı qBittorrent'tir. ilk yapmamız gereken çoğu programda var olan izleyici (tracker) özelliğini aktif etmek bunun için Ayarlar>Gelişmiş Gömülü izleyiciyi etkinleştir seçeneğini seçmek ve gömülü izleyici bağlantı noktası ile belirtilen portu ayarlayıp kaydetmektir. Port standart olarak 9000 olarak gelmektedir isterseniz değiştirebilirsiniz. Port Nasıl Açılır? bilgi almak için okuyabilirsiniz.
Torrent Private Tracker - Özel izleyici Oluşturma

Bu aşamadan sonra bir torrent tracker (izleyicisine) sahipsiniz yapmanız gereken torrent dosyası oluştururken izleyici kısmına kendi izleyici adresini yazmanız.
İzleyici adresiniz:
ip-adresi:9000/announce
şeklinde olacaktır ip adresi değişken olduğu için ip adresiniz yerine sabit bir isim belirlemek için buradaki yazımızı okuyabilirsiniz. Daha sonra oluşturacağınız adres aşağıdaki gibi olacak.
http://sizin-belirlediginiz-ad.dynu.net:9000/announce

6 yorum:

  1. Hocam torrent web sitesi için özel izleyici nasıl yapabiliriz_?
    ip-adresi:9000/announce ip adresi yerine site adresimi eklemem mümkün mü _?
    ve sitedeki kullanıcı arkadaşlar torrent oluştururken aynı şekilde siteye özel announce vermemiz mümkün mü_?
    Yardımcı olursanız çok sevinirim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazıda anlatılan zaten özel izleyici oluşturma yöntemidir torrent oluştururken dht eş paylaşımını kapatarak paylaşımın tamamının izleyici üzerinden olmasını sağlayabilirsiniz ancak qbittorrent programının izleyici verisi tutma gibi bir özelliği yoktur kimin ne kadar indirme gönderme yaptığını göremezsiniz.

      Sizin yapmak istediğiniz kendinize özel bir torrent sitesi kurmak, indirme ve göndermeleri takip edebilmek ise bunun için torrent sitesi scriptleri (http://templateshares.net) mevcut ancak bu scriptler VPS yada VDS sunucuya kurulabilmektedir. Benim o kadar büyük bir projem yok diyorsanız kendi bilgisayarınıza kurabilir bilgisayarınızı da bir sunucuya çevirebilirsiniz.(https://vericanavari.blogspot.com/2018/12/evdeki-degisken-ip-adresinize-sabit-bir.html)

      Sil
  2. Büyük bütçeler gerekli bunun için aslında... Benim ratio derdim yok seedbox ile ilk başta idare etmeyi düşünüyorum daha sonrasında işler iyi giderse bütçe olarak birşeyler yapabilirim... Scriptlerin ücretsiz olanı var mı _? Verdiğiniz sitedeki scriptler çok pahalı şu aşamada...info@websportv.com özel olarak iletişim kurmak isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mailinizden yaptığım bilgilendirme de bahsetmiştim ancak okuyacak diğer arkadaşlarda bilgi sahibi olabilsin diye yeniden yazıyorum. Tracker oluşturabilmek için Port yönlendirme gibi yetki gerektiren işlemler olduğu için ücretsiz script kullanılsa dahi kendinize özel sunucunuz olması gerektiği için maliyetler büyümektedir. Eğer Ratio önemsiz ise public trakerler kullanarak bu gereksiz masraftan kurtulabilirsiniz oluşturduğunuz torrent dosyasının içerisine kendi reklamınızı eklemeniz yeterli olur.

      Sil
    2. Ayrıca SeedBox desteği de maliyet oluşturan bir çözümdür, seedbox yerinede webseed yöntemini kullanarak oluşturduğunuz torrent dosyalarının hızlı indirilmesini sağlayabilirsiniz. Bknz =>> https://vericanavari.blogspot.com/2019/06/Torrente-Http-Kaynagi-Ekleme.html

      Sil
  3. Merhaba, Ben bu işi beceremedm. Dediklerinizi aynen yaptım ama seed edemiyorum. İp adresim sabit sağlayıcı tarafından. port da açık. Neden beceremedim acaba bir yorum yapar mısınız

    YanıtlaSil

Yorumlar site yönetimi tarafından incelendikten sonra yayınlanmaktadır genel ahlaka aykırı kelimeler kullanmayınız.